Nieuws

Mamafestival 2017
Yes, het is tijd voor tof nieuws! Achter de schermen heb ik samen met mede-founders Chanthal Hagedoorn en Mira Hannink weer hard gewerkt aan een 2e editie van het inspirerende Mamafestival. De 1e editie was een succes én een feestje om te organiseren. De 2e editie wordt nóg mooier, I promise. We hebben gekozen voor een herfst-wintereditie. Elkaar inspireren, top-sprekers, verbinden…ik hou er van!
 
 
Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar de locatie en de datum kan ik alvast met jullie delen: Vrijdag 3 november 2017
 
So, save the date!
 
Hotel Thermen Bussloo is de locatie voor deze editie. Echt, een geweldige locatie die een bijzonder fijne escape biedt van de drukte van alledag. Gelegen in de groene IJsselvallei, te midden van bos en weilanden, aan de rand van het meer van Bussloo. Met een prachtig sauna-, wellness- en beautyresort. Past ook helemaal bij het thema ‘Beleving’!
 
Wil je als eerste op de hoogte blijven? Geef de facebookpagina een like, of schrijf je op de website in voor de nieuwsbrief.
 
Met een ondernemende groet van team Mamafestival
Chanthal, Mira en Winny
Patty neemt afscheid van Ninera
Beste lezer,
Na een lange tijd wikken en wegen hebben wij, Patty en Winny, besloten onze samenwerking te beëindigen. Winny zal Ninera onverminderd vol enthousiasme en passie voortzetten en Patty gaat op zoek naar een andere uitdaging waarbij zij zich meer kan focussen op de inhoud van het pedagogisch coachen en begeleiden.
img_1397
Samen hebben we met passie Ninera opgebouwd. We hebben een bijzonder concept neer kunnen zetten en met succes; Ninera groeit. Met de groei van ons bedrijf wordt echter ook duidelijker wanneer we in onze kracht staan en in welke richting we ons verder willen ontwikkelen. Alhoewel we het jammer vinden dat onze wegen nu scheiden, voelt deze beslissing voor allebei goed.
 
Tot het einde van 2016 zal Patty op de achtergrond bij Ninera aanwezig zijn om af te ronden en de laatste dingen over te dragen.
 
Gaat er iets veranderen voor ouders en nanny’s?
Naast het afscheid van Patty verandert er niets bij Ninera. Winny neemt de werkzaamheden van Patty over zoals zij dat tijdens Patty’s zwangerschapsverlof heeft gedaan en zal, parallel aan de groei van Ninera, bekijken wat en hoe zij zal uitbreiden.
 
Ninera heeft zich ontwikkeld tot een nannybureau dat zich onderscheidt. Dat is wat Ninera blijft doen; goede nanny’s, mooie matches, maatwerk in begeleiding, mensgericht en meedenkend.
 
Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust. We beantwoorden ze graag.
 
Warme groet,
Patty en Winny
Ninera Kinderopvang aan huis
Ontdek wat u terugkrijgt in 2017. De maximumtarieven en toeslagpercentages zijn bekend.
Kinderopvangtoeslag nieuws! In 2016 nam de betaalbaarheid van de kinderopvang al toe en in 2017 doet de overheid daar nog een schepje bij bovenop. En vooral voor de hogere inkomens. Zij gaan er volgend jaar tot wel € 900 per jaar op vooruit.
 
De maximum uurprijs waarover je als ouder in 2017 kinderopvangtoeslag ontvangt, stijgt. In 2017 krijg je voor ieder kind per uur maximaal € 5,75 aan kinderopvangtoeslag. Nu is dit nog € 5,52. Daarnaast wordt het toeslagpercentage bij het eerste kind voor de hogere inkomens verhoogd van 23,8 procent naar 33,3 procent.
 
Goed nieuws dus! Binnenkort is het mogelijk om een online proefberekening te maken. Op dit moment is alleen nog 2016 toegankelijk. Wil je het zelf alvast berekenen? Bekijk dan de Kinderopvangtoeslagtabel 2017. We hebben er ook een voorbeeld in vermeld. Mocht je hulp wensen, kunnen we altijd een vrijblijvende offerte voor je opmaken.
Toeslagen BD
Ninera @ Deventer Stadsfestival
Op 20 augustus 2016 vond de 1ste editie van het Deventer Stadsfestival plaats, met ruim 8.000 bezoekers. Wij zijn benaderd voor het organiseren van de kinderhoek. Baby’tjes konden fijn spelen en kruipen in het gras, oudere kinderen konden zich laten schminken door onze nanny’s of één van de toffe spellen zoals Mikado XL, waterspelletjes of Twister spelen. Papa en mama konden even relaxen, óf natuurlijk meedoen. Fijn festival!

Deventer Stadsfestival Ninera Kinderopvang aan huis - nannybureau deventer apeldoorn zutphen zwolle, gastouderbureau nanny gastouder aan huisDeventer Stadsfestival Ninera Kinderopvang aan huis - nannybureau deventer apeldoorn zutphen zwolle, gastouderbureau nanny gastouder aan huis 3

Deventer Stadsfestival Ninera Kinderopvang aan huis - nannybureau deventer apeldoorn zutphen zwolle, gastouderbureau nanny gastouder aan huis 11Deventer Stadsfestival Ninera Kinderopvang aan huis - nannybureau deventer apeldoorn zutphen zwolle, gastouderbureau nanny gastouder aan huis 9

Inloopavond donderdag 21 juli 2016
Baby jongetjeBen je op zoek naar kinderopvang en wil je graag wat meer weten over kinderopvang aan huis? Kom dan op 21 juli tussen 19.30 – 21.30 uur langs tijdens de inloopavond. We geven je graag alle informatie die je zoekt. Over flexibiliteit die je wellicht zoekt, onze nanny’s en de matching, kinderopvangtoeslag, tarieven, etc, etc. Natuurlijk vrijblijvend, en er is vaak ook wel ruimte om al even op je opvangwensen in te zoomen.
 
Kan je niet op 21 juli, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op, je bent ook op een ander moment van harte welkom! Aanmelding vinden we fijn, maar is niet verplicht.
Ons kantoor vind je aan de Brink in Deventer, nr. 30.
Cursus Wellness voor kinderen
Baby -  nanny ninera kinderopvang aan huis deventer apeldoorn zutphen zwolle gastouderbureau gastouder aan huis oppas aan huisEén van onze nanny’s gaf een paar maanden geleden aan dat ze wel graag een cursusavond wilde over warmtezorg. Wat doet warmte met jou? En wat doet het met kinderen? Wanneer is het te warm voor een baby, of te koud? Wat doe je wel (of liever niet) bij koorts? Welke praktische tips zijn er voor net iets meer comfort, zoals bijv. even een handdoek op het aankleedkussen voor te verwarmen op de verwarming? Wat kan je doen als één van de kinderen niet helemaal fit is?
 
Samen met de nanny zijn we in gesprek gegaan met een antroposofische kinderarts. En wow, wat staat er een mooie avond gepland voor eind augustus. Dit keer wat meer naar de antroposofische hoek.
Kinderopvangtoeslag in 2017 opnieuw fors omhoog, vooral voor de hogere inkomens
Toeslagen BDOuders met een hoger inkomen gaan er volgend jaar het meeste op vooruit (tot wel € 944). Daarnaast stijgt het maximumtarief waarover je per kind kinderopvangtoeslag ontvangt. De exacte bedragen hangen natuurlijk af van het gezamenlijke inkomen en hoeveel kinderen je hebt. Wist je al dat een nanny vanaf 2 kinderen voordeliger kan zijn dan alle andere vormen?
Inloopavond 30 juni 2016
Meisje met eendjes - grootOp 30 juni is er weer een inloopavond. Wil je graag wat meer weten over kinderopvang aan huis, nader met ons kennismaken of samen even inzoomen op jullie wensen? Kom dan op 30 juni tussen 19.30 – 21.30 uur langs tijdens de inloopavond. We geven je graag alle informatie die je zoekt.
 
Kan je niet op 30 juni, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op, je bent ook op een ander moment van harte welkom!
 
Ons kantoor vind je aan de Brink in Deventer, nr. 30.
Draagdoekavond op woensdag 18 mei 2016
Draagdoekavond Ninera Kinderopvang aan huis - nannybureau gastouderbureau Deventer Apeldoorn Zutphen ZwolleBen je benieuwd of dragen iets voor je is? Wil je graag meer weten over dragen? Persoonlijke tips krijgen van een expert? Of gewoon even voelen hoe het is om te dragen?
Samen met Bo Matter van Draagwijzer organiseren wij op woensdag 18 mei een draagdoekavond. Bo start om 20.30 uur met haar visie op het belang van dichtbij zijn & dragen. Ze zal vertellen en laten zien welke draagmogelijkheden er allemaal zijn. Daarvoor neemt ze diverse poppen mee (van prematuur tot kleuter). Vanaf 21.30 uur is er de mogelijkheid om zelf te voelen, proberen en vragen te stellen. En als je wilt.. ook een mooie draagdoek te kopen. Maar dat is natuurlijk niet verplicht.
 
Waar: Bij ons op kantoor (Brink 30, Deventer)
Datum: 18 mei
Tijd: 20.30 – 21.30 uur & daarna volop mogelijkheid tot voelen & proberen.
Kosten? Geen! Net als de koffie en thee overigens!
 
Iedere moeder of vader die geïnteresseerd is, is welkom. Ook als je nog niet zo bekend met Ninera of dragen bent.
Omdat we graag weten hoeveel er ongeveer komen, is de avond op aanmelding. Aanmelden kan via info@ninera-kinderopvang.nl of matterbo@icloud.nl.
Op 4 juni 2016 organiseerden wij het Mamafestival. De 1ste editie, en met succes!👠🙋🏻
Mamafestival Ninera Kinderopvang aan huis Deventer Hotel Gaia Zutphen Zwolle gastouderbureau opvang aan huisEen jaar geleden ontstond het idee om samen met Chanthal van Bloov een onwijs inspirerende dag te organiseren waar carrière en moederschap samenkomt. Want, dit onderwerp lééft! 
Wij werken vanuit Ninera natuurlijk volop met jonge, drukke gezinnen waar moeder vaak een leuke, drukke baan heeft, met soms lange dagen. In de zorg, het bedrijfsleven, als ondernemer… We weten dat het voor veel gezinnen soms een uitdaging is om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd in plant voor alles wat je belangrijk vindt en kan genieten van alles wat je doet. En dat balans niet statisch is..
 
De sprekers hebben geïnspireerd en vele inzichten gegeven. Sommige tips waren toch ook inkoppers. We weten het vaak wel, het ontbreekt vaak aan het ‘simpelweg’ doen 😉
Patty en ik hebben genoten. Onze passie komt op dit soort dagen ook echt helemaal tot leven 🙋🏻🙋. En dan is het helemaal fijn om alle positieve reacties te horen. Er komt dan ook ongetwijfeld een vervolg! Voor het komende half jaar gaan we in ieder geval nog een aantal leuke avonden voor ouders en nanny’s plannen👌🏼.
Festivalmix mamafestival - Ninera kinderopvang aan huis - nannybureau gastouderbureau Deventer
 
Dank dat jullie erbij waren om alle ondernemende moeders te inspireren Mirre de Noo, Hester Appelman, Lidewij, Roos Bits-Derksen, Saskia van Ommen, Dolly Heuveling van Beek, Callista Roelofs, Ninke van der Leck, Muriël Versluis en de gave Festivalmix!!
Organisator Mamafestival 2016
Onze wens komt uit! Op 4 juni a.s. vindt er een waar Mamafestival plaats bij Hotel Gaia. Een prachtige locatie voor een dag volop kennis, inspiratie en ontmoeten. Er zijn maar liefst 11 sprekers die je kunnen inspireren op het snijvlak van moederschap, persoonlijke ontwikkeling, business, vitaliteit en balans tussen gezin en werk.
 
Concept Ticketpunk MamafestivalHet Mamafestival is er voor ondernemende vrouwen (wel mama’s!). Het programma start in de ochtend met een registratie en intekenen voor de festivalmix. Doe je bijv. mee aan een yogales of lunchmeditatie? Of laat je een professionele foto schieten? Om 9.45 starten we in de grote zaal. Daar geven wij een welkomstwoordje, waarna Mirre de Noo het van ons overneemt. Mirre is chirurg in het Deventer Ziekenhuis en is moeder van twee. Ze vertelt op leuke wijze over haar carrière in een mannenwereld en de uitdagende combi haar baan te combineren met haar gezin (lees hier alvast haar ijzersterke blog). Na deze lezing neem je deel aan een workshop naar keuze (10.30-12.30). Daarna is de Festivalmix incl. lunch. Hopelijk schijnt de zon en kan je buiten wat relaxen. Of meedoen aan één van de 8 super toffe activiteiten die er zijn. Om 15.00 uur is er weer een workshopronde. Om 16.00 uur neemt Dolly Heuveling van Beek (Bureau Dolly) je mee in je droomdoelen. Een fantastische afsluiter! Om 17.00 uur sluiten wij het Mamafestival af met een goedgevulde goodiebag (o.a. entreevoucher voor Thermen Bussloo!) en een lekker drankje.
 
Klinkt dat goed? Koop dan je Early Bird Ticket via www.mamafestival.nl en kies alvast de twee workshops die jou het meeste aanspreken (bij een aantal geldt vol=vol!). Het programma vind je ook online.
Ninera is gesloten tussen kerst en oud&nieuw (24 dec.- 3 jan.)
De meeste ouders en daardoor ook de meeste nanny’s hebben tussen kerst en oud&nieuw vakantie. Even weer een stapje terug en volop genieten van het gezin, familie en vrienden. Ook wij sluiten onze deuren tijdelijk. Van 24 december tot en met 3 januari zijn wij gesloten. Wilt u in deze periode informatie aanvragen, stuurt u dan gerust een mailtje. U ontvangt op 4 januari van ons bericht terug.
 
We wensen iedereen heel gezellige en liefdevolle feestdagen toe! Tot in het nieuwe jaar! Patty en Winny
Dickens festijn 2015
Wat hebben wij genoten van afgelopen weekend! Met ons kantoor zitten wij middenin het Dickens Festijn van Deventer. Dan kan je natuurlijk niet anders dan deelnemen aan dit prachtige theaterfestijn. Met 2 ‘gouvernantes’, 3 meiden, 1 baby, een vader en een moeder zijn we ‘teruggegaan’ naar de 19e eeuw. Ons kantoor is omgetoverd tot een woonkamer uit de 19e eeuw en buiten hebben de gouvernantes met de kinderen liedjes gezongen, kerstverhalen voorgelezen, getut en spelletjes gespeeld. De kinderen vonden het enorm gezellig. Hieronder volgen een paar foto’s, maar meer foto’s zijn te vinden op onze Facebook.
Gouvernante leest voorZingen Dickens Deventer Ninera Kinderopvang aan huis
Kinderopvangtoeslag in 2016 fors omhoog: maximum teruggave definitief bekend
Dat de kinderopvangtoeslag in 2016 fors omhoog gaat, dat wisten we natuurlijk al. Maar nu zijn de maximum uurtarieven definitief. In 2016 krijg je maximaal €5,52 per kind per uur terug aan kinderopvangtoeslag (t.o.v. €5,48 in 2015). Hoeveel je hier als ouder precies van terug krijgt, is inkomensafhankelijk. De verwachting is dat de proefberekening voor 2016 deze maand beschikbaar is op www.toeslagen.nl. De kinderopvangtoeslag tabel is er al wel. Daar vind je het percentage die je op basis van het verzamelinkomen terugkrijgt per kind. Klik hier voor de kinderopvangtoeslagtabel 2016
GGD-inspectie 2 oktober 2015
Op 2 oktober is de GGD bij ons langs geweest voor de jaarlijkse GGD-inspectie. De feedback was lovend. We hebben alles zeer goed op orde en er wordt gezien dat we veel waarde hechten aan het contact met onze ouders én nanny’s.  
Wil je het inspectierapport lezen? Je vindt het op onze website onder ‘Nanny aan huis’ en dan ‘Inspectierapporten & jaarverslagen’.Logo GGD - Ninera website inspectierapport
Het systeem rondom de uitbetaling van kinderopvangtoeslag wordt eenvoudiger per 2018
Het kabinet heeft het wetsvoorstel van minister Asscher overgenomen wat betreft het stoppen van uitbetalen van kinderopvangtoeslag aan ouders. Het systeem rondom de betaling van kinderopvangtoeslag zal eenvoudiger worden. De details zijn nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat je als ouder zelf geen toeslag meer ontvangt, maar dat deze rechtstreeks naar de kinderopvangorganisatie zal gaan. Dit zal ervoor moeten zorgen dat je vooraf weet wat je kwijt bent aan kinderopvang, waar er nu aan het einde van het jaar wordt gekeken of je te veel of te weinig hebt betaald.
Wij zijn zelf nog niet overtuigd van een dergelijk systeem. Wordt het hierdoor wel eenvoudiger en werkt het voor alle vormen van kinderopvang? We volgen het kritisch en houden jullie op de hoogte!
06-06-2015
Ninera is verhuisd!
Dat het Jordenshuis gaat sluiten wisten wij al een tijdje. We hebben dan ook de afgelopen maanden de tijd genomen een plek te vinden waar Ninera verder kan groeien en wij onze ideeën meer uiting kunnen geven. En dat is gelukt! Inmiddels zijn wij (zo goed als) verhuisd naar Brink 30, een prachtig pand aan de het mooiste plein van Deventer. Een fijne plek om te werken, in hartje Deventer. En een plek met meer zichtbaarheid, waar iedereen hopelijk gemakkelijker binnenstapt. Twee ondernemers uit het Jordenshuis gaan met ons mee naar de Brink: Roos Bits (haptonoom) en Richard Normann (groepsdynamica). Zij zullen zich huisvesten op de eerste etage. Wij hebben veel zin in deze nieuwe stap vooruit! De komende dagen zullen wij de tijd nemen om het kantoor in te richten en het gezellig te maken. 02-04-2015
Inloopdag op vrijdag 20 februari, kom langs voor meer informatie!

Steeds meer ouders vinden de weg naar kinderopvang aan huis. Het is voordeliger dan het in eerste instantie lijkt en het biedt vele voordelen ten opzichte van andere kinderopvangvormen. Ben je na het zien van onze website ook nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tijdens onze inloopdag. De deur staat voor je open, er liggen informatiepakketjes klaar en er is ruimte voor een persoonlijk gesprek.Deur Ninera staat open Deventer
 
Tussen 9.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom. Maak je liever een afspraak, zodat je zeker weet dat er direct tijd voor je is? Dat kan natuurlijk ook. Meld je aan via info@ninera-kinderopvang.nl en geef even aan welk tijdstip handig uitkomt. 10-02-2015

Wetswijzigingen 2015
Rijksoverheid Logo NineraDe volgende wetswijzigingen zijn per 1 januari 2015 doorgevoerd:
 
Twee nanny’s op één adres mag
Met het aannemen van de Verzamelwet 2015, is het mogelijk om twee nanny’s op één adres te registreren. De eis van maximaal zes kinderen per opvanglocatie blijft gelden.
 
Bij ontslag nu zes maanden recht op doorbetaling van kinderopvangtoeslag
Ouders die hun baan verliezen hebben in 2015 en 2016 recht op zes maanden doorbetaling van de kinderopvangtoeslag. Dit was eerder drie maanden. 01-02-2015
Ontwikkelingen aangaande wetswijziging klacht- en adviesrecht van ouders in de kinderopvang
Op 26 januari 2015 is het wetsvoorstel waarbij het klacht- en adviesrecht van ouders in de kinderopvang wordt versterkt, in de Tweede Kamer besproken. In een eerder nieuwsbericht (08-10) is geschreven over de inhoud van het wetsvoorstel. De minister van Sociale Zaken ziet graag dat ouders meer te vertellen krijgen over de kwaliteit van opvang. Ouders zouden wel het adviesrecht op de prijs van de kinderopvang verliezen. Kleine organisaties mogen een alternatief bedenken voor de oudercommissie. Tijdens het debat op 26 januari is een belangrijke stap gezet naar meer zeggenschap van ouders. De meeste kamerleden hebben wel geuit dat zij het adviesrecht rondom de tarieven in de kinderopvang willen behouden. Het is nu wachten op de definitieve uitkomst. 30-01-2015
Inloopdag op vrijdag 16 januari, meld je aan en kom langs voor meer informatie!
Wij horen het zo vaak: “Wij zijn op zoek naar meer rust en regelmaat in ons gezin.” Een einde aan de drukke ochtendspits of het einde van de hectiek rondom het klaarmaken van avondeten, dat is de wens van veel gezinnen. Met een nanny kan dit verleden tijd zijn.
 
Steeds meer ouders vinden de weg naar kinderopvang aan huis. Naast dat het voordeliger is dan dat het in eerste instantie lijkt, komen ouders fijn(er) thuis na een dag werken. Maar ook de kinderen vinden het heerlijk om bijvoorbeeld één vast gezicht te hebben en meer ruimte te hebben binnen het dagritme. Een strakke dagschema’s, zoals het kinderdagverblijf dat kent, is niet nodig. Deur Ninera staat open Deventer Er kan gekeken worden naar waar behoefte aan is. Even naar de markt, bibliotheek of kinderboerderij. Het kan allemaal.
 
Nieuwsgierig geworden? Of ken je iemand die wellicht interesse heeft? Ninera introduceert op 16 januari een inloopdag. Deze dag kan je tussen 10.00 en 18.00 uur bij ons binnenlopen voor meer informatie of voor een persoonlijk gesprek. De deur staat open! Maak je liever een afspraak, zodat je zeker weet dat er direct tijd voor je is? Graag! Meld je aan via info@ninera-kinderopvang.nl en geef even aan welk tijdstip je handig uitkomt.
Gastouders (& nanny’s) zijn steeds vaker oud-pm’ers
Gastouderbureaus merken een steeds grotere aanwas van pedagogisch medewerkers die na een ontslag als gastouder of nannyaan de slag willen gaan. Dankzij hun ervaring weten zij veel ouders aan zich te binden. Bron: Kinderopvangtotaal.
 nanny leest boekje voor
De aanwas komt vooral bij de failliete kinderopvangorganisaties vandaan. Ook bij bijvoorbeeld gastouderopvang Sammy melden ex-medewerkers van kinderdagverblijven en bso’s zich vaker. Marriëtte Oosterhuis, directeur: ‘Er is sprake van professionalisering. Aan de ene kant komen er meer kinderopvangmedewerkers die gastouder willen worden. Aan de andere kant stoppen gastouders omdat ze geen zin hebben om zich te laten bijscholen.’
 
Gastouderopvang heeft sinds 2010 een professionaliseringsslag doorgemaakt. Toen werden er eisen gesteld aan het diploma van gastouders, een EHBO-certificaat en een verplichte aansluiting bij een gastouderbureau. Daarna zijn er meer kwaliteitseisen voor gastouders gekomen. Dat heeft zuiverend gewerkt in de gastouderbranche. De gastouders die nu nog werken, zijn gediplomeerd en gemotiveerd. Oosterhuis: ‘De mensen die het vooral voor het geld deden, vallen af. Daar staat een groep gastouders tegenover die het zo professioneel willen aanpakken dat de huiselijkheid verdwijnt. Dat vind ik persoonlijk dan weer niet zo fijn werken.’
 
Dat nieuwe gastouders steeds vaker ervaring hebben in de reguliere kinderopvang, wordt als een voordeel gezien. ‘Dankzij hun ervaring weten zij veel ouders aan zich te binden’. De branche wordt daardoor professioneler: alle voormalig pedagogisch medewerkers beschikken minimaal over een afgeronde mbo-3 opleiding. Het betekent overigens niet dat de gastouderopvang er overal beter voorstaat dan kinderopvang in kinderdagverblijven en bso’s. Er zijn nog maar 39 duizend gastouders over, waar er in 2011 nog 50 duizend waren.

Anne van Spengen maakte de overstap van een baan als pedagogisch medewerker naar een baan als gastouder. ‘Ik wist dat mijn contract bij het kinderdagverblijf niet werd verlengd. Een aantal ouders vroeg mijn nummer omdat ze contact wilden houden. Ze vroegen of ik bij hen wilde komen oppassen. Dat doe ik nu bij drie gezinnen op vier dagen.’ Haar nieuwe baan bevalt haar erg goed. ‘Gastouderopvang is persoonlijker. En ik heb meer vrijheid. Bij een kinderdagverblijf mag je bijvoorbeeld pas met de kinderen op pad als er minimaal twee medewerkers meegaan. Nu kan ik de autostoeltjes in mijn auto zetten en met de kinderen naar de dierentuin gaan.’ Wel mist ze het contact met collega’s. 12-01-2015

Helaas, geen award. Wel trots!

Bij de uitreiking van de ondernemersawards.

Bij de uitreiking van de ondernemersawards.

De award voor Starter van het jaar 2014 is gisteravond uitgereikt. Wij zaten bij de laatste 3 genomineerden. De award is gegaan naar Crepes&Smoothies, een bedrijf dat gezonde smoothies en crepes maakt voor zowel particulieren als bedrijven en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet om ze klaar te stomen voor het gewone bedrijfsleven. Het is ze gegund!
 
Ondanks de ‘gedeelde tweede plek’ zijn wij trots! Op onze nominatie en op wat wij het afgelopen jaar hebben bereikt. Kinderopvang aan huis wordt steeds bekender. Daar zijn wij blij mee, want vele ouders zoeken meer kwaliteit en maatwerk. Ook de feedback vanuit de jury op ons concept was goed. Ze zagen ons vernieuwende concept, het onderscheidend vermogen en onze passie. Dan mag je jezelf geen verliezer noemen! 20-11-2014

Ninera Kinderopvang aan huis is jarig!
feestVandaag, vrijdag 14 november, bestaan wij alweer 1 jaar! Het is een prachtig jaar geweest, waarin het concept is uitgebouwd tot een uniek bureau. Daar zijn wij ontzettend trots op en dat willen wij graag met u vieren door middel van een mooie actie. Immers, wie jarig is trakteert.
 
Besluit u binnen de komende 14 dagen te kiezen voor een nanny? Dan betaalt u geen bemiddelingskosten van 95 euro. Samen met u zullen wij kijken welke nanny het beste bij uw gezin past. Neem gerust contact op om een intakegesprek te plannen.
14-11-2014
Ninera is genomineerd voor Starter van het jaar 2014!Starter vh jaar
Ninera is genomineerd voor Starter van het jaar! Het valt op dat wij het anders doen in een stagnerende kinderopvangmarkt. En daar zijn wij natuurlijk onwijs trots op!
 
Ieder jaar worden er door Deventer Marktplein (i.s.m. MKB Deventer) diverse prijzen uitgedeeld onder ondernemers uit de gemeente Deventer. Er zijn 3 categorieën: Maatschappelijk betrokken ondernemer, Overall ondernemer en Starter van het jaar. Daarnaast is er nog een Publieksprijs voor de ondernemer die de meeste stemmen krijgt.
 
Ninera is vernieuwend, flexibel naar de klant en kent een onderscheidend vermogen in de benadering naar zowel ouders als nanny’s. Ons concept sluit aan bij wat veel jonge gezinnen zoeken: meer rust en regelmaat in het gezin. De stress in de ochtend of avond is verleden tijd. Ouders hoeven niet meer te haasten om op tijd te zijn bij het kinderdagverblijf. De nanny komt aan huis op de tijden dat de ouders werken en de opvang wordt afgestemd op de wensen van het gezin. Daarnaast staat de 24-uurseconomie te springen om meer maatwerk en flexibele kinderopvang aan huis. Denk bijvoorbeeld aan jonge ouders die werken in de zorg. Zij kunnen niet altijd terecht binnen de openingstijden van het dagverblijf of vanwege hun onregelmatige werkrooster.
 
En dan is er nog niets gezegd over de kwaliteit van opvang. Eén vast gezicht. Geen grote groepen, alleen de kinderen van het gezin (of twee bij de Gezamenlijke Nanny). En nanny’s die weten wat kinderen nodig hebben! Daar ligt onze kracht.
 
Het zou geweldig zijn als Ninera deze award mag winnen. Wij helpen graag nog meer nanny’s aan het werk en willen graag ons steentje bijdragen aan meer rust in regelmaat in het drukke gezinsleven. Wij zullen ook altijd bij de kern blijven.
 
Stemt u mee? Dit kan via www.deventermarktplein.nl/verkiezing/.
De volgende informatieavond is gepland op 20 november
Noteer in uw agenda: Inloopavond op donderdag 20 november. Tussen 19.00 en 22.00 uur kunnen geinteresseerde ouders en nanny’s bij ons binnen lopen. Wij zijn er deze avond om u meer informatie te geven over kinderopvang aan huis en al uw vragen te beantwoorden. Er is alle ruimte voor een persoonlijk gesprek.
Kunt u deze avond niet en wilt u wel meer te weten komen? U kunt ook een afspraak maken. Bij u thuis of bij ons op kantoor. 20-10-2014
1 op de 3 ouders ontvangt naheffing
Het is breed uitgemeten in de media: 1 op de 3 ouders moet kinderopvangtoeslag terugbetalen. De reden? Het aantal uren dat daadwerkelijk is afgenomen lag in de praktijk lager óf het gezamenlijk inkomen is te laag ingeschat. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor een goede aanvraag. Voorkom een naheffing: geef wijzigingen zo snel mogelijk door. 18-10-2014
Ontwikkelingen in het klachtrecht: Wet versterking positie van ouders in de kinderopvang
Het klacht- en adviesrecht voor de kinderopvang is onder de loep genomen en er is een voorstel gedaan voor een wetswijziging. Het voorstel beoogt dat de positie van ouders met kinderen in de kinderopvang wordt versterkt en dat de wijziging wordt opgenomen in de Wet Kinderopvang. De belangrijkste wijzigingen voor het klachtrecht zijn gericht op:
– Landelijk loket voor klachten
– De mogelijkheid om te verzoeken om bindend advies
– Transparantie over de kwaliteit van de opvang
 
De huidige klachtencommissies zullen verdwijnen en er zal 1 landelijke geschillencommissie komen. Deze commissie gaat klachten en geschillen tussen ouders en houders behandelen en kan bindende uitspraken doen. Het voornemen is dat deze commissie gaat zorgen voor een landelijk advies- en meldpunt, een informatieve website, het uitvoeren van bemiddelingen en verzorgen van het geschillentraject door goed (pedagogisch en juridisch) geïnformeerde medewerkers en commissieleden. Alle kinderopvangorganisaties zijn verplicht zich aan te sluiten.
 
Het wetsvoorstel is aangeboden aan de Raad van State die een advies heeft uitgebracht. Hiermee is nu het wetsvoorstel gereed om te worden aangeboden aan de 2e Kamer. Op 26 januari 2015 wordt het voorstel pas in de Tweede Kamer besproken, maar er lijkt breed draagvlak voor het voorstel te zijn. De huidige klachtenregeling heeft een te vrijblijvend karakter. Het wetsvoorstel legt ruimere bevoegdheden op aan de Geschillencommissie en biedt gratis bemiddeling aan. Dat juichen wij toe, het lijkt recht te doen aan de positie van ouders. Het streven is om de ingangsdatum 01-07-2015 te halen. Dit houdt in dat 2015 een overgangsjaar zal worden, waarbij mogelijk tot een gefaseerde invoering zal worden besloten. Zodra er meer bekend is, houden wij u op de hoogte. 08-10-2014 (en aangepast op 20-01-2015)
Loop binnen tijdens de informatie-avond op 25 september
Altijd al eens bij ons binnen willen lopen? Of heeft u een vraag over kinderopvang aan huis door een nanny? De eerstvolgende inloopavond is gepland op 25 september. Kom gerust langs tussen 19.00-22.00 uur om kennis te maken, voor meer informatie of een persoonlijk gesprek over wat een nanny voor jullie kan betekenen. De locatie? Jordenshuis, Papenstraat 26 te Deventer. Kijk bij ‘Contact’ voor de parkeermogelijkheden. 19-09-2014
Thema-avond Grenzen verkennen & Grenzen stellen
In samenwerking met Bloov Counseling organiseren wij op donderdag 6 november een thema-avond. Wij nodigen je uit om deel te nemen aan deze avond. Wij zullen je prikkelen, motiveren, inspireren en informeren. Niet vanuit een (zoveelste) methode, maar vanuit eigen expertise.
 
Het komt regelmatig voor dat je als ouder met de handen in het haar zit als het over regels en grenzen gaat. Je kinderen luisteren niet, maken een enorm drama als ze niet onmiddellijk krijgen wat ze willen, zijn echt moe – maar weigeren te slapen of eten. Het kost soms behoorlijk wat energie om door de dag heen samen gezellig te zijn.
 
Dit kan ook anders, het kan gezellig zijn zonder gillen en zeuren. Kinderen zijn vaak lief, grappig en aandoenlijk als ze rust hebben en weten waar ze aan toe zijn. Dit bereik je door het geven van duidelijkheid middels regels en grenzen.
 
We begrijpen onze kinderen vaak zo goed dat we het lastig vinden om ze iets te ontzeggen. Twijfel, angst en schuldgevoelens kunnen in de weg staan bij het geven van rust en duidelijkheid. Wanneer het thuis niet lekker loopt geeft dit onrust, spanning en zeker wanneer een situatie al enige tijd bestaat: stress. Hierdoor kun je moe, geïrriteerd en lusteloos raken, wat weer allerlei andere klachten tot gevolg kan hebben. Hierdoor kan het zijn dat je wel weet dat de situatie niet houdbaar is, maar je even niet weet waar te starten.
 
Tijdens deze thema avond gaan wij hier uitgebreid op in. Het is een praktisch gerichte avond met afwisselend theorie, beeldmateriaal, oefeningen en ruimte om (indien gewenst, dit is zeker niet verplicht) verhalen te delen. De volgende onderwerpen komen aan bod.
– Waarom zijn grenzen belangrijk voor kinderen (en voor jezelf)?
– Wat voor soort grenzen zijn er? Zijn het jouw grenzen of overgenomen grenzen?
– Hoe kunnen we grenzen stellen?
– Wat past er bij jou? En bij je kind?
– Valkuilen bij het stellen van grenzen
– Tips en trucs
 
Wil je meer weten waar grenzen over gaan, kom dan naar deze leerzame, praktische en inspirerende avond!
Aanmelden kan tot 3 november door een mail te sturen naar info@ninera-kinderopvang.nl. De bijeenkomst start om 20.00 uur tot 22.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro p.p. 16-09-2014
Monumentendag
Het Jordenshuis is zaterdag 13 september geopend voor publiek. Het monumentale pand is rond 1740 gebouwd en kent een rijke geschiedenis. Het waren eerder 3 huizen; aan de achterkant van het pand is dit nog te onderscheiden. Eén van de drie eerste notarissen van Deventer heeft in 1806 zijn intrek genomen in het Jordenshuis: de heer Jordens. Tot 1930 hebben er drie generaties gewoond. Later is het pand in gebruik genomen door een dansschool, de gemeente Deventer, Acedemia Vitae. Vanaf 2010 is het Jordenshuis open als kantoorruimte. Het is werkruimte voor diverse ondernemers, waaronder wij. Een flink aantal oude details van het prachtige Rococo-interieur is gewaarborgd gebleven. Komt u kijken? Meer info: www.jordenshuis.nl. 08-09-2014
Innovatief: de slaaptrainer
Staat je kind al om 6.00 uur klaarwakker aan je bed? Ook in het weekend? Je bent niet de enige, maar zou het niet fijn zijn als je in het weekend weer wat langer kan slapen? Laat de slaaptrainer helpen. Hij is al door vele ouders positief getest.Het schaapje laat je kind op een eenvoudige manier zien wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Ogen dicht: ik moet nog slapen. Ogen open: ik mag uit bed. Voor de iets oudere kinderen is er ook nog het groene licht, wat betekent dat het nog maar even duurt voordat ze uit bed mogen (half uur). Voor de grotere kinderen is het een analoge én digitale klok. Met alle drie opties leren je ze zo al over het begrip ‘tijd’. Het is eigenlijk ontwikkeld voor kinderen met slaapproblemen.
De slaaptrainer is voor €39,99 te koop via o.a. www.zazu-kids.nl.
slaaptrainer

Kwaliteitsverbetering Gastouderbureaus van start!

Het project Kwaliteitsverbetering Gastouderbureaus wordt uitgevoerd door de Belastingdienst en GGD’en in samenwerking met de gemeenten. Doel van het project is om het toezicht en de handhaving op gastouderbureaus efficiënter en effectiever in te richten. De aanleiding is het vermoeden dat gastouderbureaus onvoldoende controleren op kwaliteit of het terechte gebruik van kinderopvangtoeslag. Het project loopt tot eind 2015.
 
De Belastingdienst en GGD’en inspecteren gezamenlijk de gastouderbureaus. Hierbij kijken zij multidisciplinair naar de kwaliteit en rechtmatigheid van door ouders ontvangen kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst en gemeenten nemen maatregelen als gastouderbureaus hun verantwoordelijkheid niet nemen bij overtredingen van wet- en regelgeving. Ondermaatse kwaliteit van de opvang en oneigenlijk gebruik van de kinderopvangtoeslag gaan vaak hand in hand.

Ninera komt met leuke ZOMERACTIE!

Zomeractie

Vakantie! Het ideale moment om de dagelijkse routine van u af te schudden en optimaal van uw kinderen te genieten. Even geen druk om op tijd op de opvang te komen, de boodschappen in huis te halen, uw kind naar de sportvereniging te brengen en het eten om zes uur op tafel te krijgen. Wilt u dit vakantiegevoel ook na de vakantie vasthouden? Zodat stress vanwege een uitlopende vergadering of file, een ziek kind dat niet naar de opvang kan of onregelmatige werktijden tot het verleden behoren?
 
Wellicht past een Nanny goed bij uw gezinssituatie. Ninera Kinderopvang denkt hierover graag met u mee. Naast flexibele en volledig op maat gemaakte opvang, is de kracht van een Nanny het ontzorgen van uw gezin. Boodschappen doen, het eten opzetten, zwemles regelen, de kinderen van school afhalen, noem maar op. Het is allemaal mogelijk. De Nanny komt namelijk bij u aan huis. Zo kunt u gerust en uitgerust naar uw werk en houdt u thuis meer tijd over voor uw kinderen.
 
Kinderopvang aan huis is verrassend betaalbaar. Bij twee of meer kinderen kan het zelfs goedkoper zijn dan reguliere kinderopvang. Neem contact op of maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie. Wilt u gebruikmaken van onze diensten? Dan betaalt u in juli en augustus geen bemiddelingskosten ter waarde van 95 euro. Dit bedrag kunt u in de vakantie vast goed besteden.
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.
 
Voorwaarden Zomeractie:
– Minimale afname van 10 uur per week
– Intakeformulier dient ingevuld bij Ninera binnen te zijn op uiterlijk op 1 september 2014

Goed nieuws: De kinderopvangtoeslag stijgt in 2015
Yes! Ouders krijgen in 2015 per uur iets meer kinderopvangtoeslag terug. Dit maakte minister Asscher van Sociale Zaken bekend. De maximale vergoeding voor het uurtarief voor gastouderopvang wordt 5,48 euro. In 2014 is dit uurtarief respectievelijk 5,37 euro. De maximum uurtarieven stijgen mee met de loon- en prijsontwikkeling in 2015. In 2013 werd besloten de uurtarieven te bevriezen. In 2014 werden de uurtarieven wel weer aangepast en dat gebeurt dus ook in 2015. En dat is goed nieuws! 26-05-2014
Ninera Kinderopvang aan huis in de Stedendriehoek!
Een mooi geschreven artikel in de Stedendriehoek over ons concept.
Bekijk het artikel op: http://www.stedendriehoek.nl/nieuws/inloopavond-ninera-kinderopvang-aan-huis 11-03-2014
Kom langs op onze informatieavond 20 maart a.s.!
Donderdag 20 maart organiseert Ninera Kinderopvang aan huis een inloopavond voor (toekomstige) ouders en Nanny’s die nieuwsgierig zijn naar kinderopvang aan huis of meer willen weten over de werkwijze, de Nanny’s en de diensten van Ninera. Ook persoonlijke vragen kunnen tijdens deze avond worden beantwoord.Loop gerust bij ons binnen tussen 19.30 en 21.30 uur. De koffie en thee staan voor u klaar, er is alle gelegenheid voor een persoonlijk gesprekje en u kunt onze folder en het pedagogisch beleid bekijken. 08-03-2014
Hiep hiep hoera voor de prille vaders!
Vaders mogen binnenkort extra verlofdagen opnemen na de geboorte van hun kind. In plaats van 2 dagen, mogen ze 5 dagen verlof opnemen. Zo kunnen de vaders langer genieten van hun prille vaderschap en wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Dit is nu nog onbetaald, maar in de toekomst wordt dit mogelijk betaald verlof. Minister Asscher wil de combinatie van zorg en werk gemakkelijker maken. Dit juichen wij alleen maar toe! 12-12-2013
Voorwaarden voor kinderopvangtoeslag
Ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag als ze beide werken of studeren. Ook kan je in aanmerking voor toeslag als je in een traject naar werk zit. Een tweede voorwaarde is dat de kinderen naar een geregistreerde kinderopvang gaan. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van een aantal aspecten, zoals de hoogte van het gezamenlijk inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarop je recht hebt. Dit laatste wordt gebaseerd op het aantal uren van de ouder die het minste werkt. 29-11-2013
foto ninera kinderopvang aan huis (Large)
Ninera start kinderopvang aan huis voor Stedendriehoek

DEVENTER – Ninera. Onder deze naam beginnen Patty van der Lelij en Winny Wolberink vandaag met kinderopvang aan huis.