Tarief

Nanny verzorgt het eten voor de baby - Ninera Eenmalig bemiddelingstarief
Als Ninera op zoek mag naar een nanny die écht bij jullie past, dan betaal je eenmalige bemiddelingskosten à € 250. De persoonlijke begeleiding en zorgvuldige matching is waar onze kracht ligt en lukt eigenlijk altijd. Maar mocht het toch niet tot een match komen, betaal je niets.
 
Wat mag je verwachten van het bemiddelingstraject?
  • Uitgebreid intakegesprek bij het gezin thuis. We tunen samen in op jullie wensen
  • Wij stellen waar mogelijk meerdere nanny’s voor waarvan wij denken dat ze goed bij jullie passen
  • Bij een match volgt er altijd een 2e gesprek, plus een inwerkdag
  • Risico-inventarisatie bij het gezin thuis
  • Inschrijving van de opvanglocatie bij Landelijk Register Kinderopvang (excl. evt. legekosten: een klein aantal gemeenten heeft hier kosten aan verbonden)
  • Een uitgebreid afsprakenformulier om de opvang vooraf goed door te spreken met de nanny

All-in uurtarief

Naast de eenmalige bemiddelingskosten werkt Ninera met een all-in uurtarief, bestaande uit het uurloon van de nanny en de bureaukosten. Het uurloon van de nanny is een advies. Als ouder word je immers ‘werkgever’, weliswaar onder een versoepelde regeling. Je mag dan ook samen met de nanny tot een ander uurloon komen. Ons advies is gebaseerd op het aantal kinderen. In de praktijk telt ervaring echter zwaarder. Veelal verdient een goede nanny tussen de € 12 en € 15.
 
Bij een nanny spreek je het aantal opvanguren per week zelf af. Daarnaast geldt dat je per kind per uur kinderopvangtoeslag kan ontvangen: in 2018 maximaal € 5,91 per uur. Hoe meer kinderen in het gezin, hoe voordeliger een nanny is.
 
Heb je zelf een nanny gevonden en wil je de opvang alleen formaliseren via ons bureau? Neem dan telefonisch contact op voor een offerte op maat. Je betaalt dan geen bemiddelingskosten.
 
De all-in uurtarieven:

1-4 kinderen 5-6 kinderen
€ 15,50 € 16,50

Het uurloon stem je af met de nanny. De bureaukosten die bij het tarief in zitten zijn € 2,25 per uur*. De tarieven gelden voor zowel de GezinsNanny als de Gezamenlijke Nanny. Bij de Gezamenlijke Nanny kan je het uurloon van de nanny (deels) delen met een ander gezin. Sinds 1 januari 2018 dienen beide gezinnen wel het minimumloon te bieden. Daarnaast betaal je alleen voor de uren die je afneemt. De uren moeten wel 4 weken van tevoren bij de nanny bekend zijn. *Er geldt een minimumtarief van € 150 per maand. Ook over de bureaukosten ontvang je kinderopvangtoeslag.
 
Een offerte opmaken of met je meedenken in de mogelijkheden kan altijd. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
 
Wat mag je verwachten van de begeleiding vanuit Ninera?

 • Begeleiding van de nanny om de kwaliteit te bewaken en te vergroten: begeleidingsgesprekken, coaching op de werkvloer, trainingen en workshops, intervisie en pedagogisch advies. De begeleiding van nanny’s is maatwerk en erg betrokken
 • Vraagbaak en pedagogisch advies voor ouders en nanny’s
 • Cursusaanbod voor zowel nanny’s als ouders
 • 6 nanny-avonden per jaar om ervaringen uit te wisselen
 • Na 3 maanden en daarna jaarlijks een evaluatiegesprek met de ouders
 • Tweemaal per jaar een begeleidingsgesprek met de nanny
 • Jaarlijkse risico-inventarisatie van de opvanglocatie
 • Jaarlijkse jaaropgave t.b.v. de Belastingdienst voor kinderopvangtoeslag
 • De kassiersfunctie: Ninera Kinderopvang aan huis betaalt het salaris van de nanny door. Dit is wettelijk verplicht
 • Administratie t.b.v. de kassiersfunctie: loonstroken, jaaropgaven

Kinderopvangtoeslag is mogelijk!
Ninera Kinderopvang aan huis is geregistreerd in het LRKP en voldoet aan de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Kinderopvang aan huis is daardoor in veel gevallen voordeliger dan andere vormen van kinderopvang. De teruggave van de overheid is o.a. afhankelijk van jullie inkomen. Je kunt een proefberekening maken op www.toeslagen.nl. Als alle kinderen dezelfde uren afnemen, dien je het uurtarief te delen door het aantal kinderen. Zo kom je op het uurtarief per kind. Dit geldt ook voor de Gezamenlijke Nanny. Het ligt anders als niet alle kinderen dezelfde uren afnemen. Wij leggen het je graag uit.
 
Bekijk hier een voorbeeldberekening bij 3 dagen opvang per week
Stel, je hebt 3 kinderen in de leeftijd van 0, 1 en 3 jaar. Jullie werken allebei en de ouder die het minst werkt, werkt minimaal 20 uur per week. Het gezamenlijk inkomen is € 60.000 per jaar. Je neemt gemiddeld 25 uur opvang per week af. De opvangkosten zijn bijna € 1.700 per maand. De teruggave in de vorm van kinderopvangtoeslag komt o.b.v. bovenstaande gegevens uit op iets meer dan € 1.300 per maand. Dat betekent dat de daadwerkelijke kosten uitkomen op nog geen € 400 per maand.

 
Bereken hoeveel kinderopvangtoeslag je retour zal ontvangen

Zelf een nanny gevonden?
Mocht je zelf al een geschikte nanny hebben gevonden, is inschrijving bij Ninera geheel gratis. De nanny moet wel de wettelijk gestelde papieren hebben. Wij zorgen dan voor de rest, zoals aanmelding bij de GGD, een risico-inventarisatie en een opstart van de begeleiding zodat er een goede start gemaakt kan worden.