Bemiddeling en Begeleiding

Bemiddeling
In dit concept is de klik met de nanny en het vertrouwen dat zij goede zorg zal bieden het allerbelangrijkste. Wat voor type nanny past er bij jullie? Tijdens een intakegesprek inventariseren en bespreken wij jullie wensen en verwachtingen. Met deze informatie gaan wij voor jullie op zoek naar een geschikte nanny. Soms bemiddelen wij vanuit ons bestand met nanny’s, soms stellen we een vacature op en werven we extern. Wij verzorgen de matching voor jullie en kunnen jullie hopelijk voorstellen aan één of meerdere nanny’s waarvan wij denken dat ze goed bij jullie passen.
Tijdens een kennismaking, welke wij voor jullie inplannen, kunnen jullie vervolgens zelf kijken of het klikt en of jullie op één lijn liggen.
Bij een goed gevoel van beide kanten wordt er een 2e gesprek gepland en evt. loopt de nanny nog een dagdeel mee. Wanneer beide partijen vervolgens groen licht geven, zetten wij het proces verder in gang. Wij komen dan bij jullie langs om in de woning een risico-inventarisatie uit te voeren en stellen de contracten op. Als de inschrijving van de nanny en de opvanglocatie rond is, kan de nanny aan het werk. Dit traject neemt een paar weken in beslag. De nanny wordt door de ouders voorafgaand aan de eerste werkdag een dag(deel) ingewerkt. Tijdens deze dag worden ook de laatste details van de opvang besproken en afspraken gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de opvang goed van start kan gaan.

Begeleiding
Onze dienstverlening stopt niet na de bemiddeling. Ninera blijft de kwaliteit van de kinderopvang bewaken en blijft met jullie in gesprek om te horen of de kinderopvang naar wens verloopt. Zo wordt bijvoorbeeld de jaarlijkse risico-inventarisatie in en rondom het huis ingepland en vindt er tweejaarlijks een gezamenlijk gesprek plaats om de opvang te evalueren. Ook biedt Ninera jullie en de nanny handvatten om met elkaar in gesprek te gaan. En voor vragen en/of advies zijn wij altijd bereikbaar.
 
Wij hebben ook regelmatig met de nanny contact om hen te begeleiden en bieden hen daarnaast meerdere cursussen en intervisie-avonden per jaar en persoonlijke coaching. Twee keer per jaar komen wij langs op de werkvloer om mee te kijken en te coachen. Daarnaast is er natuurlijk altijd ruimte voor (pedagogische) vragen en/of advies.
 
Ninera verzorgt de kassiersfunctie. Dit houdt in dat alle betalingen tussen ouders en de nanny’s via het bureau verlopen en de administratie voor beide wordt verzorgd. De kassiersfunctie is verplicht gesteld vanuit de Wet Kinderopvang.
 
shutterstock_155317298