Over Ninera

Winny Wolberink is het gezicht achter Ninera Kinderopvang aan huis. Zij is Toegepast Psycholoog en heeft een achtergrond in het onderwijs, ggz en de kinderopvang.
 
“In 2013 ben ik samen met Patty van der Lelij gestart met een concept dat meer aansloot bij onze gedachten over hoe kwaliteit in de kinderopvang tot stand komt. Ik werkte in de kinderopvang en dacht: dit kan anders, voor de kinderen én de ouders. We wilden meer persoonlijke aandacht en meer ruimte voor individuele behoeften, zeker wanneer we keken naar de baby’tjes. We geloofden erin dat de kwaliteit vooral wordt bepaald door de medewerker. Zij maken het verschil. We hebben spijtig genoeg veel ‘ingekakte’ medewerkers op de werkvloer gezien. Dat zag je terug in hoe zij met de kinderen omgingen en dat raakte ons. We misten vaak de passie en de energie. Daarnaast wilden wij ook wat doen aan de roep om maatwerk zodat werk en gezin gemakkelijker gecombineerd kon worden. Veel ouders herkennen de hectiek in de ochtend en rondom het avondeten. Of het stressen om op tijd bij het kinderdagverblijf te zijn. Of de vele ziektedagen die je als ouder in de knel kunnen brengen…
Een nanny leek ons het ideale plaatje voor veel gezinnen. Meer rust & meer ruimte. En ja.. als het gezin helemaal bij je past, is het ook voor een nanny een feestje om bij een gezin te werken. Dan voelt het zelfs niet als werk.
 
Patty heeft per januari 2017 een andere weg ingeslagen. Ninera wordt nu dan ook alleen gerund door Winny. Onverminderd vol passie en enthousiasme.
 
Winny: “Mijn hart ligt echt bij het maken van de mooiste matches. Er zijn zoveel goede nanny’s, gouden nanny’s noem ik ze vaak, die zich met veel liefde voor de langere termijn willen verbinden aan een gezin. De selectie is mijn kracht. Tijdens een eerste gesprek zie ik snel wat een nanny een gezin kan bieden en of ze bij Ninera past. Ik selecteer alleen warme, liefdevolle nanny’s die vanuit passie werken en ook echt goede zorg kunnen bieden.”
 
De GGD schreef in het inspectierapport van 2016:
“Ninera heeft alles zéér goed op orde. Het bureau wordt
gerund door 2 houders die allebei een rijke ervaring in de kinderopvang hebben. De documenten zien er fraai, duidelijk en volledig uit. Kwaliteit staat hier duidelijk hoog in het vaandel.”
 
In november 2014 zijn wij genomineerd voor ‘Starter van het jaar 2014’. We zijn uiteindelijk op de gedeelde 2e plaats geëindigd. Bekijk hiernaast het filmpje.
 

 

“Kinderopvang moet geen stress opleveren, het moet juist rust en ruimte bieden. Het kan!”